Dorpsbelang Akkrum heeft de dorpsstyliste gevraagd om advies te vragen om de boulevard fraaier aan te kleden. De dorpsstyliste heeft als voorbeeld de boulevard in Scheveningen aangehouden om tot een goed en gezellig straatbeeld te komen. De belijningen van de wegen, fietspaden en voetpaden in combinatie met de bankjes die het zicht hebben over het water, bevestigen dat Akkrum een echte boulevard heeft. De boulevard moet alleen wat meer allure krijgen dan nu. Allereerst moet de boulevard grondig schoon gemaakt worden. Vervolgens zou de betonnen rond opgevuld kunnen worden met een muurtje met beplanting erin zoals op de foto staat. Ook kleinere opties zijn mogelijk: losse plantenbakken of ijzeren hangers waar hanging baskets in hangen.

De bedrijven/bewoners zijn al heel actief met beplanting op straat en deze lijn zou doorgezet kunnen worden op de boulevard om een kleurrijke en gezellige omgeving te creƫren. Als de bruggen hersteld zijn, zouden ook hanging baskets in potten op de bruggen geplaatst kunnen worden. Voordat de potten met hanging baskets geplaatst worden, zo geldt in zijn algemeenheid, moet er ook een goed onderhoudsplan zijn.

Door de boulevard en de bruggen gezelliger en kleurrijker aan te pakken in de voorjaars- en zomerperiode, kan Akkrum/Nes de brug naar succes voor de toekomst worden. Het zijn vrijblijvende suggesties van de dorpsstyliste.