Sommige straten zien er heel schoon uit, andere straten in dorpen (en ook in steden!) zien er uit alsof de ragebol en een klein sopje al jarenlang niet gebruikt zijn. Het schoonhouden van de boeidelen, dakgoten, deuren en kozijnen geeft niet alleen een aantrekkelijke uitstraling op uw woning en in uw straat, maar het is tevens het behoud van het hout- en verfwerk of andere materiaal. Met de ragebol een paar keer per jaar om uw woning en éénmaal per jaar de dakgoten, kozijnen, deuren en boeidelen reinigen geeft al een verzorgde indruk en een aantrekkelijk straatbeeld.

Op de openbare ruimte geldt hetzelfde verhaal: Vieze leuningen van bruggen, verkeersborden, straatnaambordjes, bewegwijzeringsborden, paaltjes, schrikhekken, plaatsnaamborden en lichtmasten kan een straat of dorp enorm vervuilen. Als het in opdracht van de gemeente gereinigd wordt door eigen personeel of een ingehuurd schoonmaakbedrijf, dan geeft dat meteen een verbeterd dorpsaanzicht. Hiervoor betalen bewoners WOZ-belasting. Het is weer voorjaar, dus tijd om een inventarisatie te maken voor een schoonmaakbeurt in uw gemeente op openbaar terrein. In een dorp moet het totaalplaatje kloppen en daar hoort ook de schoonmaak op particulier en openbaar terrein bij. Mooi hoeft niet duur te zijn om effectief te styleren.

Ook de dorpsstyliste doet elk jaar een poging om de boeidelen, deuren, kozijnen en dakgoten schoon te houden, zie foto. Mooi hoeft niet duur te zijn en dat maakt meteen het grote verschil in uw buurt!