De Hoeve is een dorp met 500 inwoners en is mooi gelegen in de gemeente Weststellingwerf. Het karakteriseert de fraaie bomenstructuur aan beide kanten van de weg. Tussen de bomen door zijn prachtige foto’s te nemen van schapen die grazen in de wei. Wat ook opvalt in de De Hoeve hoeveel verschillende bomen er zijn. Maar de bomen hebben hier ook meer bescherming van elkaar door de windkering t.o.v. de gemeentes die bij de Waddenkust liggen. De bomen in de gemeente Weststellingwerf gaan veel langer mee dan in een open landschap. Gemeentes moeten rekening houden met de keuze van bomen, afhankelijk van het landschapstype in Fryslân. De beelden in de Hoeve zijn van hoge kwaliteit en passen bij deze streek.

In 2018 is De Hoeve uitgeroepen door de provincie als het culturele dorp van Fryslân. Ook hierin worden de grazende schapen meegenomen als publiekstrekker voor de evenementen die hier in 2018 te verwachten zijn:

Goede wijn behoeft geen krans. Schapen grazen in het fraaie coulissenlandschap van de Stellingwerven is prachtig!

Hieronder zijn de zelfgemaakte, houten culturele schapen van de Hoevenaren die vanaf het voorjaar 2017 al in dit weiland grazen.

DSC_0103